Een modern biologisch akkerbouwbedrijf werkt op professionele wijze, met de beste machines en betrokken medewerkers. Dus beschikt Weidsicht ook over efficiënte en duurzame machines en werktuigen en hebben we bewaring die voldoet aan de strenge eisen van de markt.

Koeling en bewaring

Goede bewaring is belangrijk op een akkerbouwbedrijf. Ons koelhuis heeft ruimte voor 1.800 bewaarkisten voor met name aardappelen, uien, kool en peen. Er is ruimte voor lange en korte bewaring. Om goed te kunnen drogen en koelen, beschikken de koelcellen over luchtventilatie, gaskachels en mechanische koeling. Alle bewaarcellen hebben een computergestuurd bewaar- en temperatuurbeheerssysteem. In 2015 worden er zonnepanelen op het dak gelegd om energieneutraal te kunnen zijn.

Opslag en huisvesting

Ook beschikt Weidsicht over een verwerkingsruimte voor bijvoorbeeld het wassen of verpakken van de gewassen. Daarnaast hebben we een werktuigenschuur en een werkplaats met opslag voor klein materiaal. Bij pieken in de werkzaamheden – van mei tot en oktober – hebben we soms hulp nodig van tijdelijke krachten. Om die werknemers goed onderdak te bieden, hebben we huisvesting gerealiseerd. De mensen wonen zolang op het bedrijf. Als de oogst is afgelopen, vertrekken ze weer naar hun eigen land.

Meegaan met mechanisatie

Op Weidsicht hebben we duurzame machines voor het zaaien, verplegen en oogsten. Kleine reparaties doen we zelf, voor groot onderhoud huren we een mechanisatiebedrijf in. In de landbouw kennen we sinds de jaren ‘60 een standaardisering die gebaseerd is op een veelvoud van 25 cm. In de praktijk betekende dit dat alle machines, trekkers en wagens in Nederland op een spoorbreedte stonden van 150 cm. Met de komst van veel grotere machines is dit niet meer haalbaar. Nu rijden we met spoorbreedtes van 175, 250 of zelf 300 cm.

Onze samenwerkingspartners

Een modern bedrijf gaat slim om met de optimale inzet van geld en goederen. Daarom werkt Weidsicht samen met verschillende bedrijven:

  • plantgoed en zaaizaden: Agrifirm, WPG plant, Bejo, Nunnheim
  • dierlijke en organische mest: Mostert & Van de Weg, Van het Goor, Transmefo
  • mechanisatie: Weevers, Van Engelen, Tolhoek
  • afzet: PPA ,Bio Rey, Bio Centre Zann, Agrifirm, Bioselect, VNK, Nautilus, Marbo, Top, Green Organics, Daniels OFB, Hagranop.